Σολομός με κρέμα γάλακτος και ζυμαρικά Λιγκουίνι

Ο σολομός αποτελεί μια θαλασσινή γεύση που έρχεται από τις βόρειες χώρες της Ευρώπης. Αναμφισβήτητα, ο σολομός είναι μια ξεχωριστή επιλογή που καταφέρνει να συνδυάζει υψηλή διατροφική αξία με μοναδική γευστικότητα ικανοποιώντας τις προτιμήσεις και των πιο απαιτητικών.

Η φήμη του σολομού ως μια ιδιαίτερα υγιεινή επιλογή οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε ω-3 λιπαρά οξέα και κυρίως σε εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA). Μάλιστα, μια μερίδα 120 γραμμαρίων παρέχει το 60% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε ω-3 λιπαρά οξέα οφείλεται για τις τεκμηριωμένες ευεργετικές επιδράσεις της κατανάλωσής του στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων, στη διάθεση, στη λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου αλλά και στις γνωστικές ικανότητες.

Επίσης, ο σολομός είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης D, βιταμίνης Β12 και σεληνίου, συστατικά γνωστά για τα ποικίλα οφέλη τους.






Σολομός με κρέμα γάλακτος και ζυμαρικά Λιγκουίνι

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ φιλέτο σολομού
1 πακέτο ζυμαρικά Λιγκουίνι
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 350 ml
1 σκελίδα σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσα
Λίγο άνηθο
Αλάτι-πιπέρι
200 ml ελαιόλαδο
Λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί
1 λεμόνι
Μερικά μικρά κολοκυθάκια
2 κ/σ αλάτι για τα μακαρόνια



Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα πάνω από την μέση περίπου 4 λίτρα για να βράσουν τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τον χρόνο που αναγράφετε στην συσκευασία και στον χρόνο βρασμού προσθέτουμε το αλάτι και τα ζυμαρικά ανακατεύουμε καλά για τα πρώτα 5 λεπτά για να μην κολλήσουν τα μακαρόνια.

Αν τα θέλετε πολύ AL DENTE  θα τα βράσετε ποιο λίγο εάν πάλι τα θέλετε περισσότερο βρασμένα θα τα αφήσετε όσο επιθυμείτε εσείς.
Ο χρόνος βρασμού ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και το σχήμα του ζυμαρικού, ακόμα και με τον τύπο του νερού. Η δοκιμή ανάλογα με το προσωπικό γούστο παραμένει πάντα ο καλύτερος τρόπος για να κρίνετε πότε τα ζυμαρικά είναι έτοιμα.

Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια
Βγάζουμε από το φιλέτο σολομού την πέτσα και τον κόβουμε σε μικρά κυβάκια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και λίγο χυμό λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αμέσως μετά πρώτα την μια σκελίδα σκόρδου και μετά όλα τα λαχανικά με τελευταίο το κολοκυθάκι τα οποία τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.


Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τον σολομό και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν ελαφρά.

Λίγο πριν σβήσουμε με το τσίπουρο η το κρασί στύβουμε μέσα την μια φέτα λεμονιού και ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
Αφού έχει ρουφήξει τα υγρά σβήνουμε με το τσίπουρο η το κρασί ανακατεύουμε και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Μόλις έχει εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αμέσως την κρέμα γάλακτος μαζί με μπόλικο πιπέρι.

Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 4 με 5 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας και ανακατεύουμε πολύ καλά να δέσουν όλα μαζί προσεκτικά.

Σερβίρουμε μαζί με μπόλικο φρέσκοτριμμένο πιπέρι και βάζετε και τριμμένο τυρί παρμεζάνα η πεκορινο αν εσείς το επυθειμειτε.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από chefAlexiosNikoloutsopoulos










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι