FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

Σνίτσελ από κοτόπουλο



Το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Ένα γεύμα κοτόπουλου μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό το 36% των ημερήσιων αναγκών του σε βιταμίνη Β6, το 72% των ημερήσιων αναγκών του σε βιταμίνη Β3 και το 40% των ημερήσιων αναγκών του σε σελήνιο. Το σελήνιο θεωρείται πως έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από τη δράση των ελευθέρων και έτσι να ενισχύσει και το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Σνίτσελ από κοτόπουλο.

Ζητάμε από το χασάπη μας να μας «χτυπήσει» το στήθος του κοτόπουλο ώστε να γίνουν λεπτά φιλετάκια.
Ζητάμε από τον χασάπη  να τα περάσει από την ειδική μηχανή του σνίτσελ που να «σπάσει» τις ίνες, έτσι γίνεται πάρα πολύ μαλακό!

ΥΛΙΚΑ
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 
200 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
2 Αυγά
50 ml γάλα
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι πιπέρι.
200 γραμμ αλευρι.
*Αφήνουμε τα Σνίτσελ  σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα. 

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το φιλέτο. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και από τις δυο πλευρές στο κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα σε ένα μπολ μαζί με το γάλα  και σε ένα πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ (και τις 2 πλευρές) με αλεύρι, τα βουτάμε στο μπολ με το αυγό και το γάλα και μετά τα βουτάμε στο πιάτο με τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό λάδι και αφού ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη. Τέλος τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.

Συνοδεύονται με σαλάτα η με ρύζι και πουρέ πατάτας.


Καλή επιτυχία 
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Δεν υπάρχουν σχόλια: