FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ










ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ 

ΥΛΙΚΑ
500 γραμ φαρίναπ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 βανίλιες
4 αυγά
250 γραμ 1 συσκευασία βούτυρο βιταμ soft
400 γραμ ζάχαρη άσπρη
250 γραμ γάλα
2-3 κουταλιές κακάο
1 συσκευασία αγνή ζάχαρη

Οδηγίες / Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά -Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέϊκ -Βάζετε σε ένα μπώλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει χρόνος 15-20 λεπτά -Προσθέτετε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο αρκετά λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. -Προσθέτετε τα αυγά στο μείγμα ένα ένα και ανακατεύετε πολύ καλά με το μίξερ πάντα Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο.-Προσθέτετε μετά όλες τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά, με το μίξερ.-Προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το γάλα πάντα με καλό ανακάτεμα με τομίξερ, Χτυπάτε αρκετά να γίνει το μείγμα λείο. Ρίχνουμε το μισό μείγμα στη φόρμα μας.όταν είναι να κάνουμε ανάμικτο κέικ βάζουμε το μισό μείγμα στην φόρμα μας και το άλλο μισό το κρατάμε στην λεκάνη για να ρίξουμε μέσα τις κουταλιές του κακάο ανάλογα την ποσότητα που επιθυμούμε για να γίνει το ανάμεικτο, εκεί πάλι κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα κτύπημα με το μίξερ, τώρα όταν το ρίχνουμε ξανά στην φόρμα δεν βάζουμε μέσα το χέρι μας η άλλα σκεύη για να το ανακατέψουμε, απλά πιάνουμε την φόρμα μας με τα δυο χέρια και της κάνουμε γρήγορες κυκλικές κινήσεις για να ανακατευτεί το μείγμα και να πάει παντού.Σίγουρα προθερμασμένος φούρνος για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς και ψήσιμο στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Έπειτα το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει..................

Καλή επιτυχία. Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos.





Δεν υπάρχουν σχόλια: