FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Σαλάτα μαρούλι με τόνο και καλαμπόκι






Τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν μια από τις καλύτερες και πιο υγιεινές επιλογές για ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο. Χρησιμοποιούνται κατά κόρον σε δίαιτες απώλειας βάρους, αλλά και σε διατροφικά πλάνα που συνδυάζουν την εκλεπτυσμένη γεύση με την ισορροπημένη διατροφή, καθώς αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Ο τόνος αποτελεί μια από τις επιλογές που χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα διάφορα διατροφικά πλάνα. Όλα τα ψάρια και τα θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένου και του τόνου, περιέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, κύριο δομικό υλικό του σώματος μας.

O τόνος είναι μεγάλη πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων EPA και DHA. Αυτά τα ωμέγα-3  λιπαρά οξέα έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμα για την καρδιαγγειακή υγεία και οι αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες εκτείνονται στους πνεύμονες (προστατεύουν από το παιδικό άσθμα), τον εγκέφαλο (προστατεύουν από Αλτσχάιμερ και γενικότερα από γνωστική εξασθένηση), αλλά και τις αρθρώσεις (προστατεύουν από την αρθρίτιδα).

Βάλτε το τόνο στην καθημερινή διατροφή σας! τουλάχιστον κάθε δυο ημέρες την εβδομάδα αν μπορείτε να καταναλώνετε τόνο ,τα πολύ θετικά  αποτελέσματα θα τα δείτε όταν μετά από λίγους μήνες κάνετε εξετάσεις αίματος.
Το τόνος έχει το ιδίωμα να κατεβάζει κατακόρυφα τα τριγλυκερίδια και την κακή χοληστερίνη στο αίμα.

ΥΛΙΚΑ
1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο
1 μαρούλι
1 κρεμμύδι μικρό ξερό
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
6 ελιές
λίγο ξύδι βαλσαμικο
1 μικρό αγγούρι κομμένο σε κύβους
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι και το κόβουμε σε σαλάτα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε και αυτό και το προσθέτουμε στην σαλάτα.
Προσθέτουμε αμέσως τις ελιές και το αγγούρι σε μικρούς κύβους και κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα.
Σουρώνουμε το καλαμπόκι από την κονσέρβα και προσθέτουμε στην σαλάτα την ποσότητα που επιθυμούμε.
Αλατίζουμε ελαφρώς την σαλάτα και προσθέτουμε λίγο από το ξύδι, αμέσως προσθέτουμε τον τόνο μαζί με το λάδι που έχει η κονσέρβα. 
Ανακατεύουμε καλά όλη την σαλάτα να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε μια πολύ υπέροχη και υγιεινή σαλάτα που μπορείτε να καταναλώσετε και ως κυρίως πιάτο.


Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos







Δεν υπάρχουν σχόλια: