FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Ντοματίνια Κρήτης με ελιές Αγρινίου



ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ 

Ντοματίνια Κρήτης με ελιές Αγρινίου

Η εναλλαγή της γλυκιάς γεύσης από τα ντοματινια σε συνδυασμό της πικρής γεύσης από την ελιά θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή.
Την πινελιά θα συμπλήρωση η φέτα Κεφαλλονιάς το αλάτι της ζωής!




Ντοματίνια

Τα γνωστά μας cherry (μικρά και στρογγυλά), καθώς και τα moro (μικρά ντοματίνια σε σχήμα βελανιδιού) τα οποία είναι πολύ νόστιμα και γευστικά και έχουν συνεχή καρποφορία. Καλλιεργούνται τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα.

Τα ντοματίνια αποτελούν πηγή οργανικά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Ε, ιχνοστοιχεία -. Από το ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, κλπ Η χρήση των ντοματίνια είναι και η ομαλοποίηση του μεταβολισμού, την επιβράδυνση της γήρανσης.


Τα ντοματίνια περιέχουν λυκοπένιο - μια οργανική ουσία που τους δίνει ένα κόκκινο χρώμα.Το λυκοπένιο - ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι σε θέση να αποτρέψει την εμφάνιση του καρκίνου του οισοφάγου, του στομάχου, των εντέρων και των πνευμόνων.Ιδιαίτερα πολύτιμο όφελος ντοματίνια φέρει στην χρήση τους σε περιπτώσεις καρκίνου των γυναικείων γεννητικών οργάνων.



Υλικά σαλάτας

400-500 γραμμάρια ντοματίνια
50 ml ελαιόλαδο
Μερικές ελιές Αγρινίου
1 κομμάτι φέτα Κεφαλλονιάς
Αλάτι
Ρίγανη
1κ/γ ξύδι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα ντοματινια και αφού στεγνώσουν τα κόβουμε στα δυο και τα βάζουμε στο μπολ της σαλάτας προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βάζουμε και τις ελιές.
Βάζουμε στην μέση ένα κομμάτι από την φέτα και αμέσως ρίχνουμε το φρέσκο ελαιόλαδο το ξύδι και τελευταία βάζουμε την ρίγανη και το αλάτι.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και είμαστε έτοιμοι.




Καλή επιτυχία.

Συνταγή  δημοσιευμένη

Επιμέλεια παρουσίαση  Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: