Η ελληνική κλασική νόστιμη ομελέτα



Ομελέτα από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Η ελληνική κλασική νόστιμη ομελέτα είναι απλή υπόθεση, κι όμως συχνά δεν μας πετυχαίνει. Μάθε πώς θα αποφύγεις τα κλασικά λάθη και πώς θα φτιάξεις την τέλεια ομελέτα με μικρά και απλά βήματα με σίγουρο αποτέλεσμα!!

Η ομελέτα ή ομελέττα είναι ένα φαγητό, το οποίο στην απλούστερή του εκδοχή παρασκευάζεται από αβγά χτυπημένα και τηγανισμένα Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με προσθήκη λαχανικών  (πιπεριά, μανιτάρια, ντομάτα).

Αλλαντικών ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο ή τυριών (φέτα, κασέρι) και διάφορων καρυκευμάτων, όπως αλάτι και πιπέρι.
Η ομελέτα μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή στο πρωινό γεύμα.

Έχει πολλά κοινά με τη στραπατσάδα και συναντάται σε διάφορες εθνικές κουζίνες.
Η κλασική λοιπόν ομελέτα γίνετε με αυγά και λίγο τριμμένο τυράκι παρμεζάνα η κάποια ελληνική γραβιέρα.



Υλικά
1 πολύ καλό αντί κολλητικό τηγάνι
2-3 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Λίγο τυρί παρμεζάνα η κάποια ελληνική γραβιέρα
1 μπολάκι που θα κτυπήσουμε τα αυγά
1 πλαστική κουτάλα η πλαστική σπάτουλα
1 τρίφτη  σκληρού τυριού

*** δεν θέλω να ακούσω για γάλα η κρέμα γάλακτος που βάζουν οι περισσότεροι το γάλα χαλά την ομελέτα.



Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά θερμοκρασία στο τέρμα και μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μια μικρή φέτα φρέσκο βούτυρο.
Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάμε τα αυγά ομελέτα προσθέτουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και βάζουμε μια μικρή πρέζα αλάτι και τα ξαναχτυπάμε λίγο.

Αμέσως ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι κυκλικά και στην μέση να πάει παντού ομοιόμορφα και μετά με την πλαστική σπάτουλα η κουτάλα την σπάμε λίγο για να φύγουν τα υγρά της ομελέτας και να ψηθούν και να μην μείνουν πάνω στην επιφάνεια.

Αμέσως μετά τρίβουμε πάνω στην ομελέτα λίγο γραβιέρα η παρμεζάνα όση ποσότητα θέλουμε και με την ειδική σπάτουλα γυρνάμε την μια πλευρά της ομελέτας πάνω στη άλλη δηλαδή την διπλώνουμε σβήνουμε αμέσως το μάτι την αφήνουμε πολύ λίγο διπλωμένη και με το σκεύος την ρίχνουμε πάνω στο πιάτο μας.

Για έχτρα γεύση τρίβουμε ξανά λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και λίγο τυρί έχτρα από επάνω και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι