Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ  από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos.

Εδώ λοιπόν σας δίνουμε μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger, χωρίς τύψεις!

Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ σε συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά.
Και σε ποιον δεν αρέσει ένα πολύ ζουμερό αφράτο χάμπουργκερ ειδικά όταν έχει γίνει από υλικά που έχουμε αγοράσει εμείς οι ίδιοι και έτσι ξέρουμε τι ακριβώς τρώμε!!

Αυτή η έκδοση χάμπουργκερ χρησιμοποιεί κιμά από μοσχάρι και από χοίρινο φρέσκο κομμένο κιμά  και συγκεκριμένα  κιμά μοσχαρίσιο από λάπα και Χοιρινός κιμάς που προέρχεται κατεξοχήν από κομμάτια χοιρινής σπάλας.

Το μυστικό με τον κιμά είναι ότι  δεν θέλει ιδιαίτερο πλάσιμο και τα μόνα υλικά που ρίχνουμε μέσα είναι αλάτι πιπέρι  και λίγη ρίγανη και λίγο κόκκινο πιπέρι.

Τα μπιφτέκια μας αυτή την φορά  έχουν ψηθεί στον φούρνο και όχι στο τηγάνι πάνω σε λαδόκολλα στο πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.





Υλικά για 2 χάμπουργκερ

150 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (λάπα)
150 γραμμάρια κιμά χοιρινό (σπάλας)
1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο
1 μεγάλο στρογγυλό κρεμμύδι
1 μεγάλη στρογγυλή ντομάτα
λίγο μαρούλι
2 φέτες τυρί τσενταρ
2 φέτες μπέικον
2 ψωμάκια χάμπουργκερ
Λίγη μουστάρδα πικάντικη
Λίγη κέτσαπ πικάντικη
Λίγη μαγιονέζα
Αλάτι πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Λίγο κόκκινο πιπέρι



Αναμιγνύουμε τον μοσχαρίσιο μαζί με το χοιρινό κιμά ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και λίγη ρίγανη μαζί με λίγο κόκκινο πιπέρι πλάθουμε ελαφρώς και κόβουμε την μπάλα του κιμά σε δυο ΙΣΑ μέρη.

Πλάθουμε δυο μπιφτέκια στο μήκος της ακτίνας του ψωμιού του χάμπουργκερ.

Εάν θέλετε να βγουν τα μπιφτέκια με πολύ καλό στρογγυλό σχήμα θα χρησιμοποιήσετε ένα τσέρκι εκεί μέσα θα βάλετε τον κιμά από το ένα μέρος της μπάλας και θα τον πιέσετε με την βάση από το τσέρκι να πάρει ένα πολύ καλό στρογγυλό σχήμα!


Κόβουμε το κρεμμύδι σε στρογγυλό σχήμα σε δυο λεπτές φέτες και βάζουμε στο τηγάνι  λίγο βούτυρο και τα σοτάρουμε καλά να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα μαζί βάζουμε και τις δυο φέτες μπέικον να σοταρίστουν και αυτές.




Κόβουμε την ντομάτα και βγάζουμε δυο λεπτές φέτες σύγχρονος βάζουμε τα έτοιμα μπιφτέκια στο τηγάνι με πολύ λίγο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και βάζουμε από επάνω το τυρί για να λιώσει και να ενσωματωθεί με τον κιμά.


Παίρνουμε και ανοίγουμε τα ψωμάκια του χάμπουργκερ και βάζουμε στην βάση την μουστάρδα και το μαρούλι μαζί με την ντομάτα.






Όταν είναι έτοιμα τα μπιφτέκια δηλαδή όταν έχει λιώσει το τυρί τα βάζουμε πάνω στο ψωμί και αυτά και μετά τοποθετούμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια μας και το μπέικον.





Βάζουμε από επάνω λίγη μαγιονέζα και τα καπάκια  των χάμπουργκερ σε αυτά βάζουμε λίγη πικάντικη κέτσαπ και τα σκεπάζουμε.



Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι