Spaghetti με Pesto λιαστής ντομάτας με βασιλικό και κόκκινη πιπεριά.





Spaghetti με Pesto λιαστής ντομάτας με βασιλικό και κόκκινη πιπεριά.

Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο  κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια.Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Το όνομα pesto είναι η μετοχή παρακειμένου του ρήματος pestâ (ιταλικά: pestare), που σημαίνει κοπανίζω, συντρίβω σε αναφορά με την αρχική μέθοδο παρασκευής: σύμφωνα με την παράδοση, τα συστατικά «συνθλίβονται» ή αλέθονται σε μαρμάρινο γουδί με ένα ξύλινο γουδοχέρι.

 Η ίδια λατινική ρίζα οδήγησε στη δημιουργία του αγγλικού ουσιαστικού pestle. Συγκεκριμένα, το πέστο είναι ένας γενικός όρος για οτιδήποτε που γίνεται με κοπάνισμα , γι 'αυτό η λέξη χρησιμοποιείται για αρκετά πέστο στην Ιταλία. Παρ 'όλα αυτά, το πέστο της Γένοβας είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές πέστο τόσο στην χώρα προέλευσής του αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να είναι σε μεγάλο βαθμό γνωστό ως "πέστο".

Στην συγκεκριμένη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά της εταιρίας Barilla  

Τα Spaghetti γεννήθηκαν στη Νάπολη, και οφείλουν την ονομασία τους στον Antonio Viviani το 1842, επειδή έμοιαζαν με μικρά κομμάτια σπάγκου. Αρχικά είχαν μήκος κάπου 50 εκατοστά, με τον καιρό όμως άρχισαν να κόβονται, μέχρι που έφτασαν στο σημερινό τους μήκος των 25 εκατοστών. Σήμερα τα Spaghetti N°5 της Barilla είναι παντού συνώνυμα με το ιταλικό στυλ: κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στην κομψότητα τους, ούτε και στη συναρπαστική διαδικασία να τα τυλίγει γύρω από το πιρούνι.






Υλικά – Ingredients

100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
100 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης
3 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου η παρμιτζάνο-ρετζάνο (Parmigiano-Reggiano) 
100 ml ελαιόλαδο
1 κ/Σ κουκουνάρι η μερικά φιστίκια Αίγινας η φυστίκια κάσιους
1κ/Σ  ξερό βασιλικό
Αλάτι πιπέρι (αλάτι Ιμαλάιων προαιρετικό υλικό)
1κ/Σ κρέμα  βαλσαμικου
5-6  Ντοματινια





Εκτέλεση συνταγής - Instructions

Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο και το χτυπάμε καλά να πάρει άρωμα ύστερα βάζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις πιπεριές μαζί και  τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε το κουκουνάρι τα Ντοματινια και  το ξερό βασιλικό το αλάτι και το πιπέρι και την κρέμα βαλσαμικου και τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί να δέσουν καλά!! Τελευταίο πάντα αφήνουμε το τριμμένο τυρί το βάζουμε και αυτό και ξαναχτυπάμε για λίγο
Όση σάλτσα μας μείνει την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και την ποσότητα πέστου που θέλουμε από το πέστο που έχουμε φτιάξει! το σοτάρουμε ελαφρός και αμέσως ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μαζί με λίγο νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε από επάνω λίγη τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε αμέσως.

Εδώ μπορείτε να διαλέξετε ένα φρέσκο, τραγανό λευκό κρασί αλλά το στοίχημα και τις εντυπώσεις θα τις κερδίσετε επιλέγοντας ένα ερυθρό.. Αποφύγετε τα πολλά βαρέλια και δώστε έμφαση στη φρεσκάδα, στην οξύτητα και στο φρούτο. Οι Ιταλοί θα πρότειναν Barbera, Montepulciano ή και ένα Chianti, κρασιά τα οποία συνδυάζουν υψηλή οξύτητα και ζωηρό χαρακτήρα.





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos.
Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 
#Chef #PastryChef #pizzaioli 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι