Ρεβίθια με ταχίνι μέλι λεμόνι και κόκκινη πιπεριά!






Ρεβίθια με ταχίνι μέλι, λεμόνι και κόκκινη πιπεριά!

Ένα χειμωνιάτικο πιάτο πολύ θρεπτικό και υγιεινό Ιδανικό πιάτο για όλους και ειδικά για όσους δεν θέλουν το κρέας αλλά και γι αυτούς  όλους όσους νηστεύουν. 

Είναι μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας. Θεωρείται πλήρης τροφή για τον άνθρωπο και μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως το κρέας. Αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες που βρέθηκαν σε αυτά τα όσπρια μπορούν να μειώσουν το επίπεδο της LDL χοληστερόλης καθώς και να σταθεροποιήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.



Υλικά – Ingredients

1 συσκευασία ρεβίθια ξεφλουδισμένα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι για το μούλιασμα
100ml ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 κουταλιά του γλυκού μπουκοβο
1 κουταλιά του γλυκού κύβο λαχανικών
2,5  κουταλιές ταχίνι με μέλι
Τον χυμό από 2 λεμόνια





Εκτέλεση συνταγής - Instructions

Από βραδύς βάζουμε τα ρεβίθια και τα μουλιάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με μπόλικο νερό μαζί με το αλάτι και τα αφήνουμε μέχρι να τα μαγειρέψουμε.

Όταν είναι η ώρα να φτιάξουμε το φαγητό μας σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και έπειτα τα βάζουμε στη κατσαρόλα με λίγο νερό για να τα βράσουμε για 15 λεπτά και να τα ξαφρίσουμε το ξάφρισμα είναι ένας άσπρος αφρός που βγάζουν τα ρεβίθια και δεν είναι καλό να το αφήσουμε.

Μόλις τελειώσουμε με το ξάφρισμα κρατάμε το νερό από τα ρεβίθια σε ένα μπολ, και σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μάτι βαζουμε το ελαιόλαδο για να σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν και μετά να σοτάρουμε για λίγο και τα ρεβίθια μας.

Στο νερό που έχουμε κρατήσει ρίχνουμε ένα κύβο λαχανικών μέσα και όλο το ζουμί το κάνουμε έναν ζωμό τον οποίο ρίχνουμε μέσα στα ρεβίθια και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα, αν βιάζεστε μπορείτε να τα βράσετε στην χύτρα ταχύτητας.

Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος βρασμού δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι και βάζουμε και το πιπέρι.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ταχίνι το χυμό από το λεμόνι και λίγο ζουμί από τα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 3 λεπτά.

Πριν το τέλος βάζουμε το μπουκοβο, αναλόγως πόσο καυτερό η όχι φτιάχνετε- ρίχνετε  και την ποσότητα.

Σερβίρουμε στο πιάτο μας μαζί με μικρά μπαστουνάκια από κόκκινη πιπεριά και λίγη πάπρικα γλυκιά.






Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι