Ρύζι με μανιτάρια και σάλτσα Μαδέρα | Madeira Recipe.



«Ενισχυμένο» κρασί από την Πορτογαλία με καταγωγή από τα ομώνυμα νησιά. Στη μαγειρική, είναι πασίγνωστη η σάλτσα με το κρασί αυτό, η οποία συνήθως συνοδεύει βαριά κρεατικά.

Η Μαδέρα είναι ένας ενισχυμένος οίνος που παρασκευάζεται στα πορτογαλικά νησιά της Μαδέρας , στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής. Η Μαδέρα παράγεται σε ποικίλες μορφές που κυμαίνονται από ξηρά κρασιά που μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ως απεριτίφ σε γλυκά κρασιά που συνήθως καταναλώνονται με επιδόρπιο . Οι φτηνότερες εκδόσεις μαγειρέματος συχνά αρωματοποιούνται με αλάτι και πιπέρι για χρήση στο μαγείρεμα, αλλά αυτές δεν είναι κατάλληλες για κατανάλωση ως ποτό.



ΥΛΙΚΑ

1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα άσπρα Μανιτάρια πορτομπέλο 
1 κρασί  Madeira, (Μαδέρα) η εναλλακτικά Μαυροδάφνη Πατρών
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
3 σκελίδες σκόρδο
Βασιλικός
Τυρί τριμμένο κίτρινη Μοτσαρελα
Αλάτι πιπέρι
1 κούπα ζωμό βοδινού
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα κρασί Madeira, (Μαδέρα) η εναλλακτικά Μαυροδάφνη Πατρών

Για το ρύζι
1 κούπα ρύζι για πιλάφι
2 κούπες ζεστό νερό
1 κομμάτι βούτυρο
Αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάζουμε το σκεύος να πάρει θερμοκρασία και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 5 με 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.

Μόλις γίνει αυτό βάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά όχι περισσότερο και μόλις είναι έτοιμο βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι μαζί και τον βασιλικό και τα σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.

Συνεχίζουμε Και σβήνουμε με το κρασί  ρίχνοντας το κρασί και αφού το αφήσουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ  συνεχίζουμε ρίχνοντας το βοδινό ζωμό και τα αφήνουμε μαζί να βράσουν για λίγα λεπτά μετά συνεχίζουμε χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί
και συμπληρώνουμε με λίγο πιπέρι και δοκιμάζουμε αν θέλει άλλο αλάτι.


Αναλόγως το πόσο στεγνό το θέλουμε ίσως μπορείτε να βράσετε λίγο περισσότερο το μείγμα.

Βράζουμε το ρύζι μας ανάλογος την ποσότητα που θέλουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σερβίρουμε στα πιάτα μας γρήγορα διότι τρώγεται πολύ ζεστό συντροφιά με ένα ωραίο κρασί.




Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε “μαλακά” λευκά κρασιά όπως τα Viognier, Chardonnay, Semillon ή Ροδίτη ή ελαφριά κόκκινα όπως ένα Merlot ή ένα φτηνό Αγιωργίτικο.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι