Κοτόσουπα με λαχανικά και καλαμπόκι ΜΑΖΙ με κρέμα γάλακτος



Κοτόσουπα με λαχανικά και καλαμπόκι ΜΑΖΙ με κρέμα γάλακτος.

Μια ιδιαίτερη συνταγή για τις χειμωνιάτικες ημέρες σε μια διαφορετική εκτέλεση από την συνηθισμένη κλασική κοτόσουπα που γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε για την υπέροχη γεύση της αλλά και για την ποιότητα των υλικών της. 


Υλικά

2 Στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, σε κύβους
Λίγο ελαιόλαδο
1 κομμάτι βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
Λίγο καλαμπόκι
1 πατάτα κανονική
Μανιτάρια
Αλάτι πιπέρι
Λίγο κάρυ
Λίγη πάπρικα η γλυκό κόκκινο πιπέρι
Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια
Αποξηραμένο Βασιλικό η μαϊντανό για γαρνίρισμα
Κρέμα γάλακτος 200ml
Λίγο λευκό κρασί
1,5 λίτρο ζωμό κότας
Μπούκοβο  (προαιρετικό υλικό)





Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα γυάλινο μπολ μαρινάρουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι την πάπρικα και το κάρυ.

Βάζουμε το τηγάνι να έρθει σε θερμοκρασία και για αρχή θωρακίζουμε το κοτόπουλο μας μέχρι να ασπρίσει και να πάρει ένα καλό χρώμα και από τις δυο πλευρές περίπου γύρω στα 3 με 4 λεπτά η κάθε πλευρά, και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας πρώτα τα ποιο σκληρά και μετά τα ποιο μαλακά! Δηλαδή πρώτα την πατάτα μαζί με το πράσο και ύστερα τα μανιτάρια μαζί με το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και βάζουμε το αλάτι και το φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Όταν είναι όλα έτοιμα σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε να πάρει την φωτιά του!





Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και αδειάζουμε εκεί μέσα τα σοταρισμένα λαχανικά μας! Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά και μόλις πάρει μερικές βράσεις δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού το καλαμπόκι μαζί και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε όλα μαζί να ομογενοποιηθούν και να μαγειρευτούν για τα επόμενα πέντε λεπτά, μόλις είναι έτοιμο σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως ζεστό στα πιάτα μας.







Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι