Αναρτήσεις

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Εικόνα
Δημοσιεύω ακόμα μια συνταγή:  για νέους χρήστες. Το συγκεκριμένο πιάτο απευθύνετε πάλι σε όσους δεν  έχουν πολύ χρόνο με πιεσμένα ωράρια και έχουν την όρεξη και θέλουν να ασχοληθούν με την κουζίνα όταν βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα και θέλουν κάτι πολύ γρήγορο εύκολο και συγχρόνως γευστικό και υγιεινό. Τα υλικά είναι πολύ εύκολα τα βρίσκεται παντού σε όλα τα σουπερ μάρκετ και δεν θα σπαταλήσετε πολλά χρήματα για να τα αγοράσετε. Το πιάτο δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας ούτε βέβαια και μεγάλη προετοιμασία. ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΥΛΙΚΑ 500 γραμμάρια  φιλέτο  κοτόπουλο  1 συσκευασία ρύζι  η ρύζι parboiled 10λεπτο με μαγειρικό σακουλάκι uncle ben's (1kg) 1 έτοιμη συσκευασία 1 βάζο Γλυκόξινη Σάλτσα  uncle ben's με ανανά. λίγο φρέσκο βούτυρο 50 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 ξερό κρεμμύδι 1 μικρή κονσέρβα( καλαμπόκι αρακά πιπεριά) ( προαιρετικό υλικό) ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Πλένουμε καλά και στεγνώ

Ντοματίνια Κρήτης με ελιές Αγρινίου

Εικόνα
ΣΑΛΑΤΑ ΕΠΟΧΗΣ  Ντοματίνια Κρήτης με ελιές Αγρινίου Η εναλλαγή της γλυκιάς γεύσης από τα ντοματινια σε συνδυασμό της πικρής γεύσης από την ελιά θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Την πινελιά θα συμπλήρωση η φέτα Κεφαλλονιάς το αλάτι της ζωής! Ντοματίνια Τα γνωστά μας cherry (μικρά και στρογγυλά), καθώς και τα moro (μικρά ντοματίνια σε σχήμα βελανιδιού) τα οποία είναι πολύ νόστιμα και γευστικά και έχουν συνεχή καρποφορία. Καλλιεργούνται τα τελευταία 4 χρόνια στην Ελλάδα. Τα ντοματίνια αποτελούν πηγή οργανικά οξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Ε, ιχνοστοιχεία -. Από το ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, φώσφορο, κλπ Η χρήση των ντοματίνια είναι και η ομαλοποίηση του μεταβολισμού, την επιβράδυνση της γήρανσης. Τα ντοματίνια περιέχουν λυκοπένιο - μια οργανική ουσία που τους δίνει ένα κόκκινο χρώμα.Το λυκοπένιο - ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι σε θέση να αποτρέψει την εμφάνιση του καρκίνου του οισοφάγου, του στομάχου, των εντέρων και των πνευμόνων.Ιδιαίτερα πο

ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ

Εικόνα
Το κολοκύθι (Curcubita pepo) είναι μονοετής καλλιέργεια, με έρπων βλάστηση. Η ρίζα τους είναι πασσαλώδης και φθάνει σε βάθος 40-50 cm. Απ’ αυτήν ξεκινούν πολλές πλευρικές που αναπτύσσονται πλάγια και προς τα κάτω. Τα άνθη του είναι δικλινή και σπανιότερα ερμαφρόδιτα. Έχουν μεγάλο μέγεθος και είναι κίτρινα. Τα αρσενικά καταναλώνονται και σαν λαχανικά, είναι περισσότερα από τα θηλυκά και βρίσκονται στο κέντρο των φυτών αντίθετα από τα θηλυκά που βρίσκονται στην περιφέρεια σε βλαστούς τρίτης τάξεως και πάνω. Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. Μπορεί να μην έχουν πληθώρα  θρεπτικών συστατικών όπως άλλα λαχανικά, ωστόσο είναι εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες ενώ πλούσια σε βιταμίνες. Οι κολοκυθιές είναι ένα από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια φυτά. Τα κολοκυθάκια έρχονται σε ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων. Κατά κανόνα κάθε κολοκυθιά παράγει μεγάλο αριθμό από κολοκυθάκια. ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ. Το σ

Pasta primavera

Εικόνα
Pasta primavera  Είμαι μακαρονάς τι να κάνουμε; Ζυμαρικά primavera, εύκολα και πεντανόστιμα Το όνομα   PRIMAVERA , είναι η ιταλική λέξη για την άνοιξη, αναπαριστά τη θεά της άνοιξης στην αρχαία Ρώμη, η οποία υπόσχεται ανανέωση και πλούσια σοδειά. Τα μακαρόνια είναι αδυναμία, είναι η λέξη κλειδί για κάθε σπίτι που θέλει να ετοιμάσει κάτι γρήγορο και γευστικό. Είναι το φαγητό που δεν θα αφήσει το έτερον ήμισυ ασυγκίνητο και σίγουρα νηστικό. Μία νέα ιταλική επιστημονική έρευνα με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή κατέληξε στη διαπίστωση ότι τα ζυμαρικά κακώς έχουν βγάλει την κακή φήμη ότι παχαίνουν και άδικα αποφεύγονται από όσους και όσες θέλουν να αδυνατίσουν. ΥΛΙΚΑ:  Ποσότητα για 4 άτομα 1 πακέτο ζυμαρικά  No 6   150-200 ml ελαιόλαδο 2 ξερά μέτρια κρεμμύδια 3 σκελίδες σκόρδο 4 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες 4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες 3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί  Τριμμένη ντομάτα τον χυμό από

Χειροποίητα ζουμερά σπιτικά Χάμπουργκερ

Εικόνα
Χειροποίητα ζουμερά σπιτικά  Χάμπουργκερ Τα Χάμπουργκερ είναι ένα δημοφιλές γεύμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με τις αγαπημένες τηγανιτές πατάτες ρίχνοντας από επάνω κέτσαπ και μουστάρδα και φυσικά πίνοντας το αγαπημένο αναψυκτικό της Coca-Cola ΥΛΙΚΑ για 2 μπιφτέκια 400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά  (ελιά – σπάλα) 50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουταλιά της σούπας κομμένο μαϊντανό 2 αυγά. Αλάτι πιπέρι Θυμάρι 50 ml μπίρας Εκτέλεση συνταγής Φροντίστε ο κιμάς να είναι φρέσκος όσο φρέσκος είναι τόσο το καλύτερο. Για να είναι ζουμερό το μπιφτέκι, πρέπει ο κιμάς να μην είναι στεγνός, αλλά να έχει και λίγο λίπος.  Σε ένα μπολ βάζω τον κιμά και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά δεν μας πειράζει η σειρά. Μην πλάθετε τον κιμά  για υπερβολικά αρκετή ώρα γιατί στο τέλος το μείγμα θα γίνει αρκετά σφιχτό.  Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά. Την ώρα του ψησίματος, είτε στο φούρνο, είτε στο μπάρμπεκιου, για τα