Αναρτήσεις

Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ Ανανάς

Εικόνα
Το Φρουί Ζελέ είναι το πιο δροσερό και ελαφρύ γλύκισμα που μπορείτε να απολαύσετε!  Μπορείτε να απολαύσετε το Φρουϊ Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ με κομμάτια φρούτων σε 3 υπέροχες γεύσεις:  Φράουλα, Κεράσι και Ανανάς Δροσερό, ή και χωρίς κομμάτια φρούτων με γεύση Φράουλα ή Κεράσι. Θα τα βρείτε στα ψυγεία των super market σε διπλή συσκευασία των 2Χ165 γρ. Το Φρουϊ Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ είναι μια υπέροχη λύση για επιδόρπιο μετά το γεύμα σας αλλά και μια δροσερή ιδέα για σνακ για όλη την οικογένεια, όταν θέλετε κάτι γλυκό αλλά και ελαφρύ! ΥΛΙΚΑ 2 Φ ακελάκια  Φρουι Ζελέ Γιώτης με γεύση φράουλα - ανανάς 500 ml νερό 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( ζάχαρη όσο θέλει ο καθένας) 500 ml χυμό ΑΜΙΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανάβετε το μάτι της κουζίνας   όχι τέρμα και βάζετε το νερό σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα μέχρι να έρθει στο σημείο βρασμού. Διαλύετε το περιεχόμενο των 2 Φρουι Ζελέ Γιώτης στο βραστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί καλά.  Την φωτιά δεν θα την έχετε στο τέρμα διότι ρίχ

Τι πρέπει να τρώμε για πρωινό

Εικόνα
Ένα καλό και υγιεινό πρωινό είναι ένα από τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά μια σωστής διατροφής, αφού όχι μόνο σε γεμίζει με ενέργεια για αρκετές ώρες, αλλά σε βοηθά και στην προσπάθειά σου να διατηρείσαι στα σωστά κιλά, καθώς σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, με αποτέλεσμα να μην πεινάς. Τί πρέπει να τρως όμως για να ξεκινάς την ημέρα σου με τον πιο υγιεινό τρόπο; Ο πιο φυσικός και γευστικός τρόπος για την θωράκιση του οργανισμού είναι το πορτοκάλι. Εντάσσοντάς το στην καθημερινή σας διατροφή θα νιώσετε… ζωντάνια και ευεξία, ενώ η βιταμίνη C θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε πιο εύκολα τα κρυώματα και τις γρίπες του χειμώνα. Ένας χυμός πορτοκάλι συνίσταται από τους διατροφολόγους ως ένα από τα πέντε γεύματα της ημέρας για την καλή λειτουργία του οργανισμού και του μεταβολισμού. Το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα λόγω της γεύσης αλλά και των θρεπτικών συστατικών του. Ένα πορτοκάλι, μας προμηθεύει με σχεδόν το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

Εικόνα
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ Τα κεφτεδακια σε όλους φέρνουν ανάμεικτα συναισθήματα από την παιδική τους ηλικία. Θυμίζουν εκδρομές και μπάνια στην θάλασσα γενικά στην έξοχη που μας πήγαιναν οι γονείς μας στα  παιδικά μας χρόνια. ΥΛΙΚΑ  για 4 άτομα 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά Λάπα Προσφέρει πολύ καλής ποιότητας κιμά, με λίγο λίπος.  1 πιπεριά πράσινη τριμμένη 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα Αλάτι Πιπέρι 1κ/γ ζάχαρη λίγο Κύμινο Μισή φρατζόλα χθεσινό η προχθεσινό ψωμί μόνο την ψίχα 3 σκελίδες σκόρδο λίγη Κανέλα σε σκόνη 1 σφηνάκι ούζο 1 σφηνάκι ξύδι 1 αυγό 3 κ/Σ ελαιόλαδο Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα Ελαιόλαδο για το τηγάνι λίγο δυόσμο λίγο μαϊντανό 1 κ/γ ρίγανη 1κ/γ πικάντικη μουστάρδα Εκτέλεση συνταγής Σε μια μικρή λεκάνη γυάλινη η πλαστική βάζουμε τον κιμά του ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα και εκεί ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλι

Ζυμαρικά πλεξούδες με σουτζουκάκια

Εικόνα
Η ονομασία τους προέρχεται από την Τουρκική λέξη Sucuk η οποία σημαίνει λουκάνικο. Η ελληνική παρέμβαση στο πιάτο ήταν πως αντί τον κιμά να τον κλείνουν μέσα σε ιστό εντέρου για να γίνει λουκάνικο, τον κράταγαν σκέτο και τον έπλαθαν σε μικρά μακρόστενα κιοφτεδάκια τελειώνοντας το φαγητό με παχιά, μυρωδάτη σάλτσα. ΥΛΙΚΑ  για 4 άτομα 800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο Λάπα Προσφέρει πολύ καλής ποιότητας κιμά, με λίγο λίπος. Καπάκι Ιδανικό για κατσαρόλα αλλά και για κιμά. 50 ml ελαιόλαδο για την κατσαρόλα στην αρχή στο τσιγάρισμα 2 πιπεριές πράσινες τριμμένες 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα 5 ντομάτες μέτριες τριμμένες 1κ/γ πελτέ 1 κύβο λαχανικό διαλυμένος σε 200 ml ζεστό νερό Αλάτι Πιπέρι 1κ/γ ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα 5 κόκκους μπαχάρι Κύμινο Μισή φρατζόλα χθεσινό η προχθεσινό ψωμί μόνο την ψίχα 6 σκελίδες σκόρδο Κανέλα σε σκόνη 1 σφηνάκι ούζο 1 σφηνάκι ξύδι 1 αυγό 3 κ/Σ ελαιόλαδο Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα Ελαιόλαδο για το τηγάνι ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΑΛΤΣΑΣ Σε μια

Ζυμαρικά πλεξούδες με τόνο ελαιόλαδου και λαχανικά VIDEO

Εικόνα
Ζυμαρικά πλεξούδες με τόνο ελαιόλαδου και λαχανικά Ακόμα μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή για όσους αρχίζουν τώρα τα βήματα τους δειλά δειλά στην τέχνη της γαστρονομίας. Απευθύνετε σε νέους χρήστες οι οποίοι έχουν δύσκολο ωράριο και θέλουν κάτι εύκολο γρήγορο μα πολύ γευστικό. Ο τόνος είναι ένα μη λιπαρό ψάρι και είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών που συμβάλλει στην διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών καθώς και στην αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Επίσης, περιέχει Βιταμίνη 12 που είναι σημαντική για το νευρικό σύστημα. 100 γραμμάρια τόνου σε ελαιόλαδο υπερκαλύπτει το 30% των ημερησίων αναγκών σε πρωτεΐνες για έναν ενήλικα. Οι συνταγές για νόστιμα πιάτα τόνου είναι πολυπληθείς και γεμάτες φαντασία, είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον τόνο για ένα ελαφρύ και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα, είτε σαν συστατικό για νόστιμες σάλτσες τόνου που συνοδεύουν ζυμαρικά και ριζότο, είτε θέλετε να παρασκευάσετε φρέσκες σαλάτες με τόνο. ΥΛΙΚΑ 1 κονσέρβα τόνου Τράτα σε ε

Ζυμαρικά πλεξούδες με τόνο ελαιόλαδου και λαχανικά

Εικόνα
Ζυμαρικά πλεξούδες με τόνο ελαιόλαδου και λαχανικά Ακόμα μια εύκολη και πολύ γευστική συνταγή για όσους αρχίζουν τώρα τα βήματα τους δειλά δειλά στην τέχνη της γαστρονομίας. Απευθύνετε σε νέους χρήστες οι οποίοι έχουν δύσκολο ωράριο και θέλουν κάτι εύκολο γρήγορο μα πολύ γευστικό. Ο τόνος είναι ένα μη λιπαρό ψάρι και είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών που συμβάλλει στην διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών καθώς και στην αύξηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Επίσης, περιέχει Βιταμίνη 12 που είναι σημαντική για το νευρικό σύστημα. 100 γραμμάρια τόνου σε ελαιόλαδο υπερκαλύπτει το 30% των ημερησίων αναγκών σε πρωτεΐνες για έναν ενήλικα. Οι συνταγές για νόστιμα πιάτα τόνου είναι πολυπληθείς και γεμάτες φαντασία, είτε θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον τόνο για ένα ελαφρύ και χαμηλό σε θερμίδες γεύμα, είτε σαν συστατικό για νόστιμες σάλτσες τόνου που συνοδεύουν ζυμαρικά και ριζότο, είτε θέλετε να παρασκευάσετε φρέσκες σαλάτες με τόνο. ΥΛΙΚΑ 1 κονσέρβα τόνο

Κοκκινιστό μοσχαράκι με σπαγγέτι

Εικόνα
Κοκκινιστό μοσχαράκι με σπαγγέτι Είναι ένα τρυφερό και γευστικό κομμάτι κρέατος, που ενδείκνυται κυρίως για μαγειρευτά της κατσαρόλας. Βρίσκεται στον ώμο του μοσχαριού, κάτω από το σβέρκο και είναι  ένα από τα λιγότερο λιπαρά κομμάτια. Περιλαμβάνει το χτένι της σπάλας, που θεωρείται το καλύτερο και πιο μαλακό από τα άλλα κομμάτια κι έχει αρκετό κολλαγόνο. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως όταν σοτάρουμε το κρέας, πριν το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα  είναι απαραίτητο να το έχουμε βγάλει αρκετή ώρα πριν από το ψυγείο για να ανακτήσει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και στη συνέχεια θα πρέπει να το σοτάρουμε λίγο-λίγο, για να μην πέφτει η θερμοκρασία της λιπαρής ουσίας (ελαιόλαδο ή βούτυρο) στο σκεύος.  Υλικά 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα)  100ml ελαιόλαδο Λίγο φρέσκο βούτυρο 2 σκελίδες σκόρδο 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια Αλάτι Πιπέρι Το χυμό από 4 ώριμες ντομάτες 1κ/γ πελτέ 1 κύβο λαχανικών μέσα σε λίγο ζεστό νερό 300ml 1 ξυλάκι κανέλα Λίγο κόκκινο κρασί