Αναρτήσεις

Spaghetti with crab | Σπαγγέτι με ψίχα καβουριού

Εικόνα
Spaghetti with crab | Σπαγγέτι με ψίχα καβουριού Σπαγγέτι  αλλά κρεμ με ψίχα καβουριού και κολοκυθάκι Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών με καβούρι που ενθουσιάζει με την ευκολία και το λιγoστό χρόνο που χρειάζεται για να γίνει. ΥΛΥΚΑ 1 συσκευασία υποκατάστατο καβουριού 1 συσκευασία ζυμαρικά  Spaghetti N°5 της Barilla  Λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 4  σκελίδες σκόρδο Το χυμό από μισό λεμόνι Λίγο ξύσμα λεμονιού 250 ml κρέμα γάλακτος 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες Αλάτι πιπέρι 1κ/γ μπούκοβο Λίγο γλυκιά πάπρικα Λίγο αποξηραμένο βασιλικό Λίγη τριμμένη παρμεζάνα Parmigiano-Reggiano ( Προαιρετικό υλικό) για το στόλισμα του πιάτου Λίγο ούζο Εκτέλεση συνταγής Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο φρέσκο βούτυρο και λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Αμέσως μετά προσθέτο

Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ  από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos. Εδώ λοιπόν σας δίνουμε μια υγιεινή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό burger, χωρίς τύψεις! Ζουμερά σπιτικά χάμπουργκερ σε συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά. Και σε ποιον δεν αρέσει ένα πολύ ζουμερό αφράτο χάμπουργκερ ειδικά όταν έχει γίνει από υλικά που έχουμε αγοράσει εμείς οι ίδιοι και έτσι ξέρουμε τι ακριβώς τρώμε!! Αυτή η έκδοση χάμπουργκερ χρησιμοποιεί κιμά από μοσχάρι και από χοίρινο φρέσκο κομμένο κιμά  και συγκεκριμένα  κιμά μοσχαρίσιο από λάπα και Χοιρινός κιμάς που προέρχεται κατεξοχήν από κομμάτια χοιρινής σπάλας. Το μυστικό με τον κιμά είναι ότι  δεν θέλει ιδιαίτερο πλάσιμο και τα μόνα υλικά που ρίχνουμε μέσα είναι αλάτι πιπέρι  και λίγη ρίγανη και λίγο κόκκινο πιπέρι. Τα μπιφτέκια μας αυτή την φορά  έχουν ψηθεί στον φούρνο και όχι στο τηγάνι πάνω σε λαδόκολλα στο πάνω κάτω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Υλικά για 2 χάμπουργκ

Bucatini all'Amatriciana | Η Αυθεντική Ιταλική σάλτσα Αματριτσιάνα

Εικόνα
Sugar ή salsa all'amatriciana (Ιταλική προφορά: [ suːɡo allamatritʃaːna ] ) ή alla matriciana (στη διάλεκτο Romanesco ) είναι μια παραδοσιακή ιταλική σάλτσα ζυμαρικών βασισμένη σε guanciale (σκληρό χοιρινό μάγουλο), τυρί pecorino , ντομάτα και στις περισσότερες παραλλαγές κρεμμύδι . Προερχόμενος από την πόλη Amatrice (στην ορεινή επαρχία Rieti της περιοχής Lazio ), το Amatriciana είναι μία από τις πιο γνωστές σάλτσες ζυμαρικών στη ρωμαϊκή και ιταλική κουζίνα . Η ιταλική κυβέρνηση το ονόμασε ένα παραδοσιακό αγροδιατροφικό προϊόν του Lazio. Το Amatriciana προέρχεται από μια συνταγή που ονομάζεται gricia . Το Grici ήταν αυτό που οι Ρωμαίοι-σύγχρονοι κάτοικοι της Ρώμης, όχι οι αρχαίοι, που ονομάζονται πωλητές ψωμιού και φαγητών. Ονομάστηκαν έτσι ώστε πολλοί από αυτούς μετανάστευσαν από το ελβετικό καντόνι των Grisons .  Σύμφωνα με μια άλλη υπόθεση, το όνομα προέρχεται από το χωριό Grisciano , στην κοινότητα του Accumoli , κοντά στην Amatrice. Η σά