Αναρτήσεις

Λουκανικόπιτα με μανιτάρια πιπεριά Φλωρίνης και Τρικαλινό Καπνιστό

Εικόνα
Λουκανικόπιτα με μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και Τρικαλινό Καπνιστό. Την συγκεκριμένη συνταγή την είδα στην ιστοσελίδα της ΦΑΓΕ και επειδή μου άρεσε πολύ είπα να την φτιάξω να δω αν όντως γίνετε όπως φαίνετε και στο βίντεο. Μπορείτε και εσείς να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΦΑΓΕ να δείτε την συνταγή ΚΑΙ παρακάτω παραθέτω τις δικες μου φωτογραφίες και το δικό μου βίντεο. Μια αθώα συνταγή πολύ γευστική μπορείτε να την δώσετε στα παιδιά σας η να την φτιάξετε για ένα πάρτι η γενέθλια. Υλικά – Ingredients Υλικά για 2 πίτες: 2 φύλλα σφολιάτας 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης, κομμένο σε ροδέλες 2 φέτες μπέικον, κομμένες σε λωρίδες 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες 200 γρ. Τρικαλινό Καπνιστό, σε κυβάκια 1 αυγό, χτυπημένο 2 κ.σ. σουσάμι 2 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής – Instructions Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Εικόνα
Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο  (Χοιρινό Φρικασέ)  Όταν μιλάμε για Χριστούγεννα αμέσως μας έρχεται στο νου αυτό το παραδοσιακό φαγητό για την ημέρα της μεγάλης αυτής γιορτής, που δεν είναι άλλο από το Χοιρινό με Σέλινο! (Χορινό Φρικασέ).  Το χοιρινό με σέλινο είναι ένα υπέροχο γευστικό χειμωνιάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια. Την συγκεκριμένη συνταγή την έχουμε φτιάξει στην κουζίνα της κυρίας Ντίνας παλαιάς μαγείρισσας με καταγωγή από την Πελοπόννησο ο τρόπος παρασκευής είναι απλός και παραδοσιακός έτσι όπως το έφτιαχναν στα χωριά  στις γιορτινές μέρες του έτους ειδικά τoν χειμώνα. Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε και πως ακριβώς θα εξελιχτεί η συνταγή βήμα βήμα. Υλικά – Ingredients 1 κιλό χοιρινό σπάλα κομμένο σε μέτρια κομμάτια 150 ml ελαιόλαδο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι Αλάτι 1 κουταλιά της σούπας Πιπέρι τα κουταλιά του γλυκού 2 ποτήρια νερό 1 κιλό σέλινο 3 πράσα μεγάλα Μισό κιλό σελερι. Εκτέλεση

Ζυμαρικά με ΕΛΛΗΝΙΚΟ τόνο ελαιόλαδου και λαχανικά!

Εικόνα
Μπορεί σε όσους ασχολούνται με την μαγειρική και γνωρίζουν να τους φανεί αστείο! αλλά σας πληροφορώ ότι γνωρίζω πολύ κόσμο που ούτε ένα βραστό αυγό δεν μπορεί να φτιάξει  έτσι λοιπόν με αυτό το πιάτο θέλουμε λίγο να βοηθήσουμε κάποιους στο να αρχίσουν να ασχολούνται με την μαγειρική διότι θα ωφεληθούν και στην τσέπη τους αλλά κυρίως στην υγεία τους δείχνοντας μα πόσο απλά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό συνδυασμό γεύσεων με λίγα απλά υλικά χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας.  Το συγκεκριμένο πιάτο που σας προτείνουμε απευθύνετε κυρίως σε όσους δεν έχουν πολύ χρόνο λόγο κουραστικού ωραρίου στην δουλειά τους η είναι νέοι στην μαγειρική και δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και θέλουν να φτιάξουν κάτι πολύ γρήγορο εύκολο και να είναι κυρίως πολύ γευστικό. Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και για τα παιδιά σας διότι είναι ένα αθώο πιάτο αρκετά υγιεινό εύκολο και πολύ γευστικό το οποίο γίνετε γρήγορα και εύκολα με απλά υλικά που τα αγοράζετε σε πολλά σουπερ μάρκετ.  Ένα πιάτο

Πατάτες φούρνου με σάλτσα Pesto από λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης

Εικόνα
Πατάτες φούρνου με σάλτσα Pesto από λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης. Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο  κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια.Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Η σάλτσα πεστο αποτελείτε από φυτικά συστατικά και δίνει μια υπέροχη γεύση στο πιάτο μας, την σάλτσα μπορούμε να την συνδυάσουμε κυρίως με ζυμαρικά αλλά και με πατάτες η πατατάκια. Την σάλτσα μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε ένα μικρό βάζο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να την βγάλουμε ξανά όταν την ξαναχρησιμοποιήσουμε. Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες 6 | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος Ψησίματος 60-80 min Υλικά – Ingredients για την σάλτσα  Pesto 100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες 100 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης 3 σκελίδες σκόρδο 100 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου 100 ml ελαιόλαδο 1 κ/Σ κουκουνάρι η με