Αναρτήσεις

Κριθαρότο γαρίδας orzo pasta with shrimps Traditional Greek Recipes

Εικόνα
Κριθαρότο γαρίδας orzo pasta with shrimps Traditional Greek Recipes Ένα πολύ ωραίο πιάτο το οποίο άνετα μπορείτε να το παρουσιάσετε και ως ορεκτικό για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων. Προσοχή! Οι γαρίδες δεν χρειάζεται να βράσουν για πολλά λεπτά διότι θα σας ξεραθούν!! Ένα με 2 λεπτά η κάθε πλευρά όταν τις βάζετε είναι κόκκινες μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν άσπρες είναι έτοιμες!!!Την γαρίδα την θωρακίζουμε καλά και μετά είναι έτοιμη!! τραγανή από απέξω και ζουμερή από μέσα. Αν πάρετε γαρίδες μεγάλες με κεφάλι δεν το πετάτε!! Τα κεφάλια έχουν όλη τη ουσία τα βάζουμε μαζί με την σάλτσα να βράσουν και μετά τα αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα θωρακισμένα σώματα στην περίπτωση που κάνετε συνταγή με κόκκινη σάλτσα. Ημερολόγιο νηστείας Δεκεμβρίου. Ορθόδοξο Χριστιανικό Νηστειοδρόμιο: (Πότε νηστεύουμε, λάδι, κρέας, ψάρι, κρασί, γαλακτοκομικά, αυγά) Από 21 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου: Τα Σάββατα και τις Κυριακές κατάλυσις ιχθύος. Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη κατάλυσις ελαί

Lohikeitto η Φιλανδική σούπα με σολομό πατάτα και πράσο

Εικόνα
Lohikeitto, η Φιλανδική σούπα με σολομό, πατάτα και πράσο. Μια ψαρόσουπα διαφορετική, πλούσια και απολαυστική! Για λιγότερα λιπαρά γίνεται και με γάλα αντί για κρέμα γάλακτος! Πρόκειται για μια παραδοσιακή ψαρόσουπα με σολομό, πατάτα και πράσο, που σερβίρεται κυρίως στη Φιλανδία αλλά και σε άλλες σκανδιναβικές χώρες. Στο τέλος γαρνίρεται με άνηθο! Παραδοσιακή Φινλανδική σούπα σολομού. Πολύ καλή Πρόταση για τα Χριστούγεννα ως ορεκτικό σε μικρή ποσότητα. Ο σολομός, φαίνεται να ξεπερνά τα τοπικά σύνορα και να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα επίσημα τραπέζια πολλών χωρών ανά την υφήλιο - μεταξύ των οποίων και της δικής μας - αποτελώντας ένα ιδιαίτερο έδεσμα θαλασσινής γεύσης. Πρόκειται πράγματι, για μια πολύτιμη τροφή με τεράστια διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για ένα υγιές δέρμα, ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, μια γερή καρδιά και διαύγεια νου. Αποτελεί το ‘Α’ και το ‘Ω-3’ της διατροφής, καθώς είναι μια από τις καλύτερες πηγές των απαραίτη

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Εικόνα
Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta  Συνήθως όταν λέμε για ζυμαρικά με γαρίδες μας έρχεται στο μυαλό η συνταγή με κόκκινη σάλτσα! αυτή την φορά θα σας δείξω με κρέμα γάλακτος η οποία γίνετε υπέροχη και θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι με το σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα ακλουθώντας όλες τις οδηγίες μας. Σε αυτή την συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά λιγκουίνι Barilla, το Linguine είναι από τα πιο διαδεδομένα Ιταλικά "μακριά" σχήματα ζυμαρικών. Η λέξη στα Ιταλικά σημαίνει "μικρές γλώσσες". Τα Linguine αντλούν την προέλευσή τους από την περιοχή της Genova με την πλούσια κουλτούρα και ιστορία. Πως καθαρίζουμε τις γαρίδες.   Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι, κρατάμε τη γαρίδα και με το άλλο τραβάμε και αφαιρούμε το κέλυφος. Χαράζουμε τη γαρίδα στη ράχη με ένα μικρό  μαχαίρι για να αφαιρέσουμε το μικρό έντερο  που έχει και το ανασηκώνουμε. Τραβάμε σιγά  το έντερο μέχρι να βγει τελείως και επ

Σπανακόπιτα χωρίς τυρί με πράσο και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης

Εικόνα
Σπανακόπιτα χωρίς τυρί με πράσο και κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης Το σπανάκι κυκλοφορεί στην κατανάλωση φρέσκο, κονσερβοποιημένο ή κατεψυγμένο. Ακόμη μπορεί να διατηρηθεί και σε κοινούς καταψύκτες, αφού πρώτα ζεματιστεί, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τρώγεται μαγειρεμένο (σπανακόρυζο, σουπιές με σπανάκι), γίνεται διάφορες πίτες (σπανακόπιτα) ή ακόμα τρώγεται και ωμό σε διάφορες σαλάτες. Μπορεί να προστεθεί σε θρεπτικούς χυμούς, ενώ όταν καταναλώνεται μαγειρεμένο, χάνει την περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C. Άλλη μια συνταγή παραδοσιακή την οποία αναδεικνύουμε μέσα από την ιστοσελίδα μου με την βοήθεια της κύριας Ντίνας παλαιάς μαγείρισσας με καταγωγή από την Πελοπόννησο. Η συνταγή μας περιέχει  και αυγά αν θέλετε να γίνει εντελώς νηστίσιμη αφαιρείτε τα αυγά. Υλικά για το ζυμάρι 500 γραμμάρια αλεύρι Μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι 1 ποτηράκι του κρασιού νερό 1 πρέζα αλάτι Υλικά για την γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1 ξερό κρεμμύδι 4 πράσα 1